Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Содена питка Апети
Содена питка Апети
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
350 гр брашно
250 мл бадемово (или соево) мляко
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
100 гр. сyрови орехи
Оцетът и млякото се смесват и се разбива много добре с телена бъркалка. Брашното се смесва със солта, содата, захарта и накълцаните орехи. Млечната смес се налива към сухите съставки, разбърква се, оформя се като питка и се оставя да почине около 10 минути. Отгоре се прави кръст и се пече 35 минути под капак, в съд с дебело дъно в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
* Аз сложих питата в намаслена стъклена йенска тавичка, по-дълбока и не толкова широка. Вместо под капак, аз покрих тавичката с алуминиево фолио. Поръсих със сусам.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Содена питка Апети
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева