Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Содена питка Апети
Содена питка Апети

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
350 гр брашно
250 мл бадемово (или соево) мляко
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
100 гр. сyрови орехи
Оцетът и млякото се смесват и се разбива много добре с телена бъркалка. Брашното се смесва със солта, содата, захарта и накълцаните орехи. Млечната смес се налива към сухите съставки, разбърква се, оформя се като питка и се оставя да почине около 10 минути. Отгоре се прави кръст и се пече 35 минути под капак, в съд с дебело дъно в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
* Аз сложих питата в намаслена стъклена йенска тавичка, по-дълбока и не толкова широка. Вместо под капак, аз покрих тавичката с алуминиево фолио. Поръсих със сусам.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Содена питка Апети
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева