Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Содена питка

Содена питка

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

700 г брашно
400 мл хладка вода
1 равна ч. л. сода бикарбонат
1 бакпулвер
2 с. л. оцет
3 с. л. олио
1 ч. л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Содена питка

Пресяваме брашното с бакпулвера и солта. В чашка разбиваме содата с оцета да шупне, добавя се олиото и сипваме в брашното. Долива се хладката вода и се замесва леко лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути в намаслена тава. Отгоре се набожда с вилица. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути, проба с клечка. Изважда се и покриваме с кърпа. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Содена питка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама