Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Содена питка
Содена питка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
700 г брашно
400 мл хладка вода
1 равна ч. л. сода бикарбонат
1 бакпулвер
2 с. л. оцет
3 с. л. олио
1 ч. л. сол
Пресяваме брашното с бакпулвера и солта. В чашка разбиваме содата с оцета да шупне, добавя се олиото и сипваме в брашното. Долива се хладката вода и се замесва леко лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути в намаслена тава. Отгоре се набожда с вилица. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути, проба с клечка. Изважда се и покриваме с кърпа. Добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Содена питка
От форум:
От друг сайт: