Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сочен сладкиш с червено вино

Сочен сладкиш с червено вино

Разпечатай

от готварската книга на cvetelina ivanova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. брашно
125 г масло
4 с.л. какао
4 яйца
6 с.л. червено вино

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сочен сладкиш с червено вино

Сложих захарта с няколко супени лъжици вода на водна баня, докато се разтвори и стане на сироп. След това прибавяме маслото, нарязано на кубчета, виното и какаото. Разбъркваме всичко до получаването на хубав ароматен сос. Отделяме си една кафена чаша (аз си отделих по-скоро чаена за заливка отгоре), а останалата част оставяме за блата. За него разбиваме яйцата на пухкава смес и постепенно започваме да прибавяме от пресятото брашно и от шоколадовата смес, редувайки ги. Шоколадовата смес не трябва да е гореща, за да не пресече яйцата и трябва да се прибавя на тънка струйка. Разбъркваме всичко на хубава хомогенна смес. След това взимаме лъжица и... пийваме си малко вино... и изсипваме в тавичка, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса!

Готовият сладкиш надупчваме с помощта на вилица или дървен шиш и го заливаме с шоколадово-винения сос.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сочен сладкиш с червено вино


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама