Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Сметанови пасти със сладко от малини

Сметанови пасти със сладко от малини

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 яйца
300 гр. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1/2 с.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 прах ванилия

за крема:
1 пакетче суха сметана
100 мл. прясно студено мляко
250 гр. заквасена сметана

за сиропиране:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар

за гарниране:
сладко от малини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сметанови пасти със сладко от малини

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, брашното, киселото мляко със содата, ванилията и разбъркайте до хомогенна смес. Разделете сместа на две части и изпечете два балата в правоъгълна тава.

Направете сироп, като сложите водата да заври и прибавете захарта. Варете около 5 мин. Оставете блатовете да изстинат, нарежете ги на правоъгълници и сиропирайте със захарния сироп.

Разбийте сухата сметана с прясното мляко. Прибавете заквасената сметана и бийте до пухкава смес. Слепете пастичките, гарнирайте със сметана и малиново сладко. Оставете 1-2 часа на студено преди консумация.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сметанови пасти със сладко от малини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама