Публикувана от Веселина Константинова на 21 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти за блата: 2 яйца 300 гр. кисело мляко 2 ч.ч. брашно 1/2 с.л. сода бикарбонат 1 ч.ч. захар 1 к.ч. олио 1 прах ванилия за крема: 1 пакетче суха сметана 100 мл. прясно студено мляко 250 гр. заквасена сметана за сиропиране: 1 ч.ч. вода 1 ч.ч. захар за гарниране: сладко от малини |
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, брашното, киселото мляко със содата, ванилията и разбъркайте до хомогенна смес. Разделете сместа на две части и изпечете два балата в правоъгълна тава. Направете сироп, като сложите водата да заври и прибавете захарта. Варете около 5 мин. Оставете блатовете да изстинат, нарежете ги на правоъгълници и сиропирайте със захарния сироп. Разбийте сухата сметана с прясното мляко. Прибавете заквасената сметана и бийте до пухкава смес. Слепете пастичките, гарнирайте със сметана и малиново сладко. Оставете 1-2 часа на студено преди консумация. |