Начало » Зимнина » Рецепти за Други » рецепта Сланина с праз
Сланина с праз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
15 парчета тънка сланина
4 бр. праз, нарязан на ситно
кимион
черен пипер
1 килограм ситна сол
4 литра вода
Изкисваме във вода сланината за една нощ, като се сменя водата поне три пъти. Правим саламура от едра сол и вода, поставяме сланината в саламурата - така престоява 24 часа. Изплакваме обилно с вода. Всяко парче сланина се отупва с кимион и черен пипер и се реди в голяма тенджера. Първо на дъното поставяме ситно нарязан праз, после парчета сланина, пак ситно нарязан праз, пак сланина и накрая се полива с врящия сироп от 1 килограм ситна сол и 4 литра вода. Така престоява 15 дни, изцежда се от соления сироп и се слага в торбички във фризер.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сланина с праз
От форум:
От друг сайт: