Публикувана от Radka Petrova на 10 Март 2012
Необходими продукти 15 парчета тънка сланина 4 бр. праз, нарязан на ситно кимион черен пипер 1 килограм ситна сол 4 литра вода | |
Изкисваме във вода сланината за една нощ, като се сменя водата поне три пъти. Правим саламура от едра сол и вода, поставяме сланината в саламурата - така престоява 24 часа. Изплакваме обилно с вода. Всяко парче сланина се отупва с кимион и черен пипер и се реди в голяма тенджера. Първо на дъното поставяме ситно нарязан праз, после парчета сланина, пак ситно нарязан праз, пак сланина и накрая се полива с врящия сироп от 1 килограм ситна сол и 4 литра вода. Така престоява 15 дни, изцежда се от соления сироп и се слага в торбички във фризер. |