Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Сладко-солена баница

Сладко-солена баница

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
4 яйца
3 с.л олио
2 с.л оцет
3 с.л кисело мляко
1 с.л сол
1 с.л захар
1 п. мая
400 гр топла вода
брашно за меко тесто (1кг)

за плънка:
сирене (може и с локум)

за сиропа:

2 водни чаши захар
3 водни чаши вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладко-солена баница

Маята се разтваря със захарта с малко вода и се замесва с останалите продукти. Разделя се на 4 топки. Първо се разточва едната на много тънко, отмята се настрани, после се разточва втората пак на тънко.

Първата кора се маже с олио и се покрива с втората. Маже се и тя с олио и се слага плънка по желание (настъргано сирене, може локум, а може и без нищо). Завива се на руло, усуква си и издърпва, за да стане равномерно рулото. Навива се на охлюв и се поставя в намаслена тава. Така се прави и с другите две кори на усукано руло и се завива около охлюва в тавата. Оставя се да втаса.

Пече се на умерена фурна, трябва да е хубаво изпечена. Баницата трябва да е добре изстинала, преди да се залее с топлия сироп (да не бъде горещ).



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар19 Ноември 2013
Диана Димитрова
Чудесна баница!



Ако желаете, може да сложите линк към Сладко-солена баница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама