Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Сладко-солена баница
Сладко-солена баница
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
4 яйца
3 с.л олио
2 с.л оцет
3 с.л кисело мляко
1 с.л сол
1 с.л захар
1 п. мая
400 гр топла вода
брашно за меко тесто (1кг)
за плънка:
сирене (може и с локум)
за сиропа:
2 водни чаши захар
3 водни чаши вода
Маята се разтваря със захарта с малко вода и се замесва с останалите продукти. Разделя се на 4 топки. Първо се разточва едната на много тънко, отмята се настрани, после се разточва втората пак на тънко.
Първата кора се маже с олио и се покрива с втората. Маже се и тя с олио и се слага плънка по желание (настъргано сирене, може локум, а може и без нищо). Завива се на руло, усуква си и издърпва, за да стане равномерно рулото. Навива се на охлюв и се поставя в намаслена тава. Така се прави и с другите две кори на усукано руло и се завива около охлюва в тавата. Оставя се да втаса.
Пече се на умерена фурна, трябва да е хубаво изпечена. Баницата трябва да е добре изстинала, преди да се залее с топлия сироп (да не бъде горещ).
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сладко-солена баница
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова