Начало » Зимнина » Рецепти за Конфитюри и сладка » рецепта Сладко от сливи (сорт Зелена ренглода)
Сладко от сливи (сорт Зелена ренглода)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
I вариант
1 кг сливи без костилките (сорт Зелена ренглода)
500-600 г захар
40 г пектин на прах
1/2 ч.л. лимонена киселина
II вариант
1 кг сливи без костилките (сорт Зелена ренглода)
1 кг желираща захар 1:1
1/2 ч.л. лимонена киселина
Сливите се нарязват на парченца и се слагат в машина за хляб (хлебопекарна). Сипва се захарта, върху нея пектинът и най-отгоре лимонената киселина. Слага се ваничката във фурната и се пуска програмата за конфитюр/мармалад. След като сладкото е готово веднага се насипва в сухи бурканчета, затваря се и се обръща с капачката надолу. Оставя се така да престои 24 часа. При втория вариант сладкото се получи малко по-рядко, но все така вкусно.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сладко от сливи (сорт Зелена ренглода)
От форум:
От друг сайт: