Начало » Зимнина » Рецепти за Конфитюри и сладка » рецепта Конфитюр от сини сливи с оцет и вода
Конфитюр от сини сливи с оцет и вода

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 кг сини сливи
1 кг захар
2/3 чаена чаша вода
1/3 чаена чаша оцет
Измиваме сливите и ги режем на парчета. Слагаме ги в тава. Изсипваме отгоре захарта, като я разпределяме равномерно. Оставяме сливите да престоят така със захарта за една нощ. Смесваме количеството вода с оцета и го изсипваме отгоре. Разбъркваме. Слагаме тавата със сливите да се пекат в загрята фурна на 200 градуса. Често разбъркваме. Преценяваме гъстотата, като си сипваме лъжичка от сиропа в чинийка. Сливите са от дребните сини сливи и са сладки, достатъчно беше 1 кг. захар. След като се опече сладкото слагаме го в бурканчета, които сме измили. Бурканчетата трябва да са сухи, капачките също. Вече пълни бурканчетата ги затваряме добре и обръщаме с капачките надолу. Да вие сладко!
Още рецепти за Конфитюри и сладка
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Конфитюр от сини сливи с оцет и вода
От форум:
От друг сайт: