Начало » Зимнина » Рецепти за Конфитюри и сладка » рецепта Сладко и сироп от ягоди

Сладко и сироп от ягоди

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за сладкото:
3 кг ягоди
1 кг захар
1 ч л лимонтузу

за сиропа:
2 кг ягоди
2 кг захар
1 литър и 300 мл вода
сок от един лимон или 1 ч л лимонтузу

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладко и сироп от ягоди

Почистваме ягодите, сипват се в дълбок съд и засипваме със захарта. Оставят се една нощ на хладно. Сутринта се слага тенджерата на котлона и се вари 1 час и 30 минути до сгъстяване. По време на варенето се образува пяна, която се премахва с решетъчна лъжица. Разбърква се непрекъснато да не загори. Накрая се добавя лимонената киселина и разбъркваме добре. Сипваме в сухи бурканчета, затваряме с капачки и обръщаме с дъното нагоре да се охладят. За по-сигурно аз ги варя 10 минути за капачката. Вкусно и ароматно е !

За сиропа:
Ягодите се почистват, измиват и посипват със захарта. Държат се в хладилник за 1 нощ. На другия ден се пасират плодовете и захарта. Към тази смес доливаме водата. Вари се на тих огън до получаване на сироп 30 минути. Пяната се маха, да остане бистър сироп. Сваля се и добавяме сока от лимона или лимонтузу най-добре вкусете и направете на вкус. Охлажда се и прецеждаме през тензух. Останалата гъста смес сипваме в буркани, а сиропа в шишета затваряме с капачки. Варят се 10 минути ! Разрежда се с вода или сода ! Супер свежо !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладко и сироп от ягоди


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама