Начало » Зимнина » Рецепти за Конфитюри и сладка » рецепта Сладко и сироп от ягоди
Сладко и сироп от ягоди

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за сладкото:
3 кг ягоди
1 кг захар
1 ч л лимонтузу
за сиропа:
2 кг ягоди
2 кг захар
1 литър и 300 мл вода
сок от един лимон или 1 ч л лимонтузу
Почистваме ягодите, сипват се в дълбок съд и засипваме със захарта. Оставят се една нощ на хладно. Сутринта се слага тенджерата на котлона и се вари 1 час и 30 минути до сгъстяване. По време на варенето се образува пяна, която се премахва с решетъчна лъжица. Разбърква се непрекъснато да не загори. Накрая се добавя лимонената киселина и разбъркваме добре. Сипваме в сухи бурканчета, затваряме с капачки и обръщаме с дъното нагоре да се охладят. За по-сигурно аз ги варя 10 минути за капачката. Вкусно и ароматно е !
За сиропа:
Ягодите се почистват, измиват и посипват със захарта. Държат се в хладилник за 1 нощ. На другия ден се пасират плодовете и захарта. Към тази смес доливаме водата. Вари се на тих огън до получаване на сироп 30 минути. Пяната се маха, да остане бистър сироп. Сваля се и добавяме сока от лимона или лимонтузу най-добре вкусете и направете на вкус. Охлажда се и прецеждаме през тензух. Останалата гъста смес сипваме в буркани, а сиропа в шишета затваряме с капачки. Варят се 10 минути ! Разрежда се с вода или сода ! Супер свежо !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сладко и сироп от ягоди
От форум:
От друг сайт: