Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш със сок от ананас

Сладкиш със сок от ананас

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч.ч. захар
130 мл. прясно мляко
50 мл. олио
80 мл сок от ананас - от консерва
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
пудра захар - за поръсване
масло - за намазване на тавичката

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш със сок от ананас

В дълбока купа чукваме едно по едно яйцата. Прибавяме захарта и разбиваме добре с миксер. Пресяваме брашното в отделна купа и го смесваме с бакпулвера. Към яйчената смес прибавяме прясното мляко и олиото и пак разбиваме. После добавяме сок от компот от ананас. Разбъркваме. Най-накрая постепенно прибавяме брашното с примесения бакпулвер. Разбъркваме добре сместа за сладкиша. Намазваме си не много голяма тавичка с масло и посипваме леко с брашно. Изливаме сместа в тавичката равномерно. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като се опече сладкиша го вадим внимателно и слагаме в подходящ съд, поръсваме с пудра захар, след като поизстине леко. След това режем на триъгълници и хапваме с кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш със сок от ананас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама