Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш със сладко от круши и натрошени бадеми

Сладкиш със сладко от круши и натрошени бадеми

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. кисело мляко 3 %
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 яйца - големи
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб
2/3 ч.ч пълнозърнесто брашно
3 с.л. бадеми - натрошени
260 г сладко от круши
масло - за намазване на формите
брашно - пълнозърнесто, за набрашняване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш със сладко от круши и натрошени бадеми

Вадим яйцата, маслото и киселото мляко на стайна температура. Пресяваме двата вида от брашното със сито в купа. В друга купа слагаме едно по едно яйцата, после и захарта и ги разбиваме с миксера много добре. Добавяме олиото и пак разбиваме. В киселото мляко слагаме содата да шупне и я прибавяме и нея вътре. Разбъркваме добре всичко. На части слагаме брашното и разбиваме до гладка смес с миксер. Най-накрая слагаме сладкото от круши и разбъркваме с лъжица. Мажем с масло и набрашняваме кръгла тавичка с диаметър 26 см. Изсипваме от кашата и заглаждаме с лъжица. Отгоре поръсваме с натрошени бадеми равномерно. Печем в загрята фурна на 180°C до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш със сладко от круши и натрошени бадеми


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама