Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с праскови от компот

Сладкиш с праскови от компот

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 буркан компот от праскови
4 яйца
2 ванилии
1 бакпулвер
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. брашно

За глазурата:
1 суп.лъж. десертно нишесте
1 суп.лъж. захар
1 ч.ч. вода
1 суп.лъж. масло

За крема:
1/2 пак.краве масло
2-3 суп.лъж. пудра захар
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с праскови от компот

Нарязаните на резенчета праскови подреждаме в кръгла форма, която предварително сме покрили с намазана с масло хартия за печене. Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме ванилии. Смесваме брашното с бакпулвера и внимателно прибавяме към яйцата. Тестото изсипваме във формата за печене върху прасковите. Изпичаме на 200 градуса.

Изпеченият сладкиш разрязваме на два блата. Сиропираме със сок от компота. Приготвяме маслен крем, като разбиваме 1/2 пакетче размекнато масло с 2-3 супени лъжици пудра захар и 1 ванилия. Намазваме върху единия блат. Покриваме с другия блат, така че прасковите да са най-отгоре на сладкиша. Сваряваме глазура от 1 ч.лъж. десертно нишесте, 1 ч.л.захар и 1 ч.ч. вода. Добавяме 1 ч.л. масло. Поливаме целия сладкиш с топлата глазура.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с праскови от компот


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама