Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с парченца дюли

Сладкиш с парченца дюли

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч брашно
1 ч.ч захар
200 мл. прясно мляко
3 яйца
1 бакпулвер
щипка сол
2/3 ч.ч орехи
брашно за набрашняване
масло за намазване на тавата
2 дюли
50 г захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с парченца дюли

Дюлите се почистват и белят от кората. После се режат на тънки парченца. Слагаме плода в тенджерка, слагаме захарта и поливаме малко вада да ги покрие. Слагаме тенджерката на котлона да заври течност и плодовете да омекнат леко. Вадим ги да се отцедят и ги оставяме да изстинат. Вадим яйцата на стайна температура. Делим белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с половината захар и млякото. Към сместа слагаме брашното с бакпулвер и щипка сол. Белтъците се разбиват с другата част от захарта. После се добавят и тях към кашата. Разбърква се всичко много добре с миксера. Смиламе орехите и ги слагаме и тях. Разбъркваме. Мажем тава с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата и после нареждаме едно до друго парченцата дюля. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с парченца дюли


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди