Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с ябълки и кафява захар

Сладкиш с ябълки и кафява захар

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 ч.ч кафява захар Мусковадо
1/3 ч.ч бяла захар
1 ябълка Грени Смит - голяма
60 г. натрошени бадеми
1 ч.ч бяло пшенично брашно тип 500 на София Мел
½ ч.ч пълнозърнесто брашно тип 1850 на София Мел
1 ч.ч кисело мляко 2 %
1 ч.л сода за хляб
3 яйца - големи
½ ч.ч олио
масло-за намазване на тавата
брашно-за набрашняване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с ябълки и кафява захар

Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко. В купа слагаме бялата захар, захарта Мусковадо и яйцата. С миксер разбиваме заедно двата вида захар и яйцата много добре. Разбиваме дълго време. Трябва да стане гъста, ароматна и със светло кафяв цвят смес. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Оставяме я да шупне и след това я прибавяме в купата. Разбиваме с миксера. Добавяме олиото и пак разбъркваме. Пресяваме двата вида брашно със сито и го прибавяме постепенно в купата и разбиваме с миксера. Почистваме ябълката и белим кората и. Режем ябълката на малки кубченца. Добавяме ги вътре плюс натрошените бадеми и разбъркваме с голяма лъжица много добре. Мажем тава с диаметър 26 см. с масло и набрашняваме с брашно. Набрашних с пълнозърнесто брашно. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като изпечем режем на ромбове и нареждаме в чиния. Да ви е сладко! Сладкишът става мек и много вкусен, с карамелен вкус, усеща се ябълката и натрошените бадеми.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с ябълки и кафява захар


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама