Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с бял шоколад и ябълки

Сладкиш с бял шоколад и ябълки

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

30 бишкоти
1 пакетче нишесте пудинг на д-р Йоткер ванилия
2 бр шоколади бели LZ 50
краве масло
12 с.л. кристална захар
500 мл прясно мляко
2 ябълки червени сладки
портокал за украса
захарни фигурки за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с бял шоколад и ябълки

Измиваме ябълките, белим ги, почистваме ги от семената и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги в тенджерка и поръсваме с 3 - 4 с. л. кристална захар. Включваме котлона и задушаваме ябълките със захарта, докато омекнат и като започнат да се карамелизират леко, дръпваме от котлона и оставяме да се охладят. Приготвяме сироп, с който ще сиропираме бишкотите, като в подходящ съд сипваме 3 супени лъжици захар, слагаме на котлона и като се карамелизира внимателно наливаме 1 ч.ч. топла вода. Внимаваме да не ни изпръска карамела. Загряваме докато карамелизираната захар се разтвори във водата и се образува сироп. Готовият сироп също оставяме да се охлади.

Сваряваме крема, като разтваряме в 100 мл прясно мляко, нишесте пудинг на д-р Йоткер. Другото прясно мляко 400 мл слагаме на котлона в тенджерка. Подслаждаме със захар. Когато захарта се разтвори и млякото заври, наливаме разтвореното нишесте и с непрекъснато разбъркване сваряваме крема. Когато е готов дръпваме от котлона и към крема слагаме единия от шоколадите и 20 г краве масло. Разбъркваме докато се разтопят и с периодично разбъркване охлаждаме крема. Охладеният крем смесваме с ябълките. В тавичка слагаме от бишкотите, сиропираме леко със сироп, сипваме от крема и отново редим бишкоти, сироп, крем и така колкото пласта предпочитаме. Отгоре сладкиша трябва да е намазан с крем. Другият шоколад , начупваме в тенджерка на парченца и смесваме с останалото краве масло и 1 суп. лъжица вода. Разтапяме поливаме отгоре на сладкиша. Украсяваме сладкиша с парченца портокал и захарни украси.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с бял шоколад и ябълки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама