Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с бял шоколад и ябълки
Сладкиш с бял шоколад и ябълки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
30 бишкоти
1 пакетче нишесте пудинг на д-р Йоткер ванилия
2 бр шоколади бели LZ 50
краве масло
12 с.л. кристална захар
500 мл прясно мляко
2 ябълки червени сладки
портокал за украса
захарни фигурки за украса
Измиваме ябълките, белим ги, почистваме ги от семената и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги в тенджерка и поръсваме с 3 - 4 с. л. кристална захар. Включваме котлона и задушаваме ябълките със захарта, докато омекнат и като започнат да се карамелизират леко, дръпваме от котлона и оставяме да се охладят. Приготвяме сироп, с който ще сиропираме бишкотите, като в подходящ съд сипваме 3 супени лъжици захар, слагаме на котлона и като се карамелизира внимателно наливаме 1 ч.ч. топла вода. Внимаваме да не ни изпръска карамела. Загряваме докато карамелизираната захар се разтвори във водата и се образува сироп. Готовият сироп също оставяме да се охлади.
Сваряваме крема, като разтваряме в 100 мл прясно мляко, нишесте пудинг на д-р Йоткер. Другото прясно мляко 400 мл слагаме на котлона в тенджерка. Подслаждаме със захар. Когато захарта се разтвори и млякото заври, наливаме разтвореното нишесте и с непрекъснато разбъркване сваряваме крема. Когато е готов дръпваме от котлона и към крема слагаме единия от шоколадите и 20 г краве масло. Разбъркваме докато се разтопят и с периодично разбъркване охлаждаме крема. Охладеният крем смесваме с ябълките. В тавичка слагаме от бишкотите, сиропираме леко със сироп, сипваме от крема и отново редим бишкоти, сироп, крем и така колкото пласта предпочитаме. Отгоре сладкиша трябва да е намазан с крем. Другият шоколад , начупваме в тенджерка на парченца и смесваме с останалото краве масло и 1 суп. лъжица вода. Разтапяме поливаме отгоре на сладкиша. Украсяваме сладкиша с парченца портокал и захарни украси.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с бял шоколад и ябълки
От форум:
От друг сайт: