Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропиран десерт с какао, канела и амарето

Сиропиран десерт с какао, канела и амарето

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 с.л Амарето
2 с.л маргарин с масло - /немско от Лидл/
1 1/3 ч.ч вода
1 1/2 ч.ч бяла кристална захар
3 с.л какао
½ ч.ч  тръстикова захар
1 ч.ч брашно тип 650
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л канела
1 малка щипка сол
4 яйца - домашни кокоши големи
олио - за намазване на тавата
брашно - за набрашняване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран десерт с какао, канела и амарето

Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера и разбъркваме. Изкарваме яйцата на стайна температура. Яйцата и малко щипка сол ги слагаме в купа. С миксер ги разбиваме много добре и продължително. Към тях слагаме ½ ч.ч тръстикова захар и ½ ч.ч бяла кристална захар и продължаваме да разбиваме пак с миксера. Като стане готова сместа прибавяме бавно лъжица по лъжица брашното, разбивайки с миксера до гладка еднородна смес. Най-накрая слагаме Амарето и объркваме много добре. Намазваме и набрашняваме тавата. Изсипваме кашата. Заглаждаме я. Включваме предварително фурната на 170 градуса. Печем до готовност. Като стане готов сладкиша го изкарваме да изстине. Взимаме клечка за зъби и го дупчим на много места. В тенджерка на котлона слагаме 1 1/3 ч.ч вода, 1 ч.ч захар бяла кристална, 2 с.л маргарин с масло /немско от Лидл/, какаото и канелата и оставяме да заври. Разбъркваме няколко пъти сиропа. Заливаме вече готовия сироп с помощта на черпак върху сладкиша на части, чакаме да попие и пак поливаме и така докато свърши, не наведнъж. Оставяме за 1 ден да попие сиропа в сладкиша. Режем като торта.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран десерт с какао, канела и амарето


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама