Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шоколадово-кайсиева торта

Шоколадово-кайсиева торта

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
4 яйца
1 ч. ч. захар
6 с. л. олио
1 и 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 с. л. какао
6 с. л. прясно мляко

за крема:
200 г течен шоколад
250 мл разбита сметана
1/2 бурканче сладко от кайсии
какао за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадово-кайсиева торта

Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват с 1/3 от захарта. Жълтъците се разбиват с останалата захар, добавя се олиото и белтъците, като разбърквате с шпатула. Добавете и пресятото брашно с бакпулвера постепенно, като бъркате на ръка.

Прясното мляко стоплете и разтворете какаото в него. Оставете леко да се охлади и го прибавете към сместа. Разбъркайте добре и разделете сместа в две форми, покрити с хартия за печене.

Печете на 180 градуса около 25-30 минути (зависи от фурната) не ги препичайте. Оставете да се охладят.

Разбийте сметаната и добавете шоколада. Смесете добре. Поставете единия блат в чиния и го намажете със сладкото, отгоре покрийте с крем и похлупете с другият блат (сиропирах го 3-4 с. л. с компот от кайсии). Намажете цялата торта с останалият крем и украсете по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадово-кайсиева торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама