Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шоколадови пасти

Шоколадови пасти

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете (3 бр.):
6 яйца
500 г захар
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч прясно мляко
4 ч.ч брашно
1 бакпулвер
ванилия
портокалова есенция

За крема:
300 мл животинска сметана
200 г заквасена сметана
100 мл кондензирано мляко
200 г течен шоколад (разтопен, но не горещ)
2 банана

За глазурата:
240 мл вода
260 мл сметана
3-4 с.л захар
100 г какао
1 желатин (предварително накиснат в 50 мл студена вода, докато набъбне).

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадови пасти

Яйцата се разбиват до побеляване заедно със захарта. Добавя се олиото, млякото и накрая пресятото с бакпулвера брашно. Прибавят се и ароматите. Разделете сместа на три и изпечете всеки блат поотделно (може и заедно да се изпече и после да се разреже, но така блатовете стават еднакви). Печете на 180 градуса, около 15-20 минути.

За крема: Разбийте животинската сметана, към нея добавете заквасената сметана, кондензираното мляко и накрая шоколада (разтопен, но не горещ). Разбъркайте внимателно, докато се усвоят добре всички съставки.

Сглобяване: Поставете единия блат в разкопчаващ се ринг върху поднос, сиропирайте със сок от компот, намажете с крем, блат, с крем, наредете 2 банана, нарязани на колелца, пак блат, сок и намажете с тънък слой от крема. Сложете в хладилника докато приготвите глазурата.

В тенджерка сложете водата, сметаната и захарта да се затоплят. След това добавете какаото и бъркайте енергично, като не позволявате да завира и започне да се сгъстява. Свалете от котлона и добавете желатина. Бъркайте докато се разтопи. Оставете шоколадовата глазура да се охлади и залейте тортата. Оставете пак в хладилника за няколко часа. Извадете, освободете от ринга, нарежете на пастички и декорирайте всяка според вашето желание и вкус. Моята декорация е със сърца от бял шоколад и ягоди. Формата ми е с дължина 37см и ширина 23см.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар11 Декември 2014
Полина Петкова
Браво, страхотна визия на пастичките, сигурна съм, че и на вкус са невероятни!
Аватар30 Септември 2014
Добринка Петкова
Благодаря ! Радвам се, че ви харесват.
Аватар28 Септември 2014
Az-gotvia .bg
Много са хубави, все едно са купени ;-)



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадови пасти


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама