Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Шоколадова фантазия

Шоколадова фантазия

Разпечатай

от готварската книга на Мария Симова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно - 2 ч.ч.
захар - 2 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 2 ч.ч.
сода б-т - 2 ч.л.
какао - 2 с.л.
за соса:
захар - 10 с.л.
прясно мляко - 10 с.л.
краве масло - 125 гр
натурален шоколад - 100 гр
ром - 1 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадова фантазия

В купа пресявате брашното, содата и какаото, добавяте захарта и разбърквате. Последователно добавяте киселото мляко и олиото. Разбърквате с шпатула, като се стараете сместа да става гладка. Сипвате сместа в тава 26 см в диаметър, застлана с хартия за печене. Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Охладеният блат, нарежете на правоъгълни пастички. За шоколадовия сос, в дълбок метален съд поставяте нарязаното масло и останалите продукти за него. Поставяте съда на слаб огън и бъркате, докато получите гъст и гладък сос. Заливате нарязаният сладкиш. След като се охлади сладкишът е готов за сервиране.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадова фантазия


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама