Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шоколадова бишкотена торта с кафе

Шоколадова бишкотена торта с кафе

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

36 бр. бишкоти
150 г шоколад
30 г захар
50 г масло или маргарин
1 ч.ч. кафе с 1 с.л. захар
4 бр. яйца
200 г сметана

за украса:
шоколадови пръчици
шоколадови бонбони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадова бишкотена торта с кафе

Шоколадът, маслото и захарта се разтопяват на водна баня. Дръпва се от огъня и се прибавят жълтъците един по един, като се бърка непрекъснато. Разбитите на твърд сняг белтъци внимателно се прибавят към шоколадовия крем.

Бишкотите се топят в кафето и се подреждат в тортена форма, така че да прилепнат плътно една до друга. Запълва се формата, като се редят ред бишкоти, ред шоколадов крем (част от него се оставя за глазурата). Завършва се с бишкоти, обърнати с гладката част нагоре. Тортата се покрива с чиния и престоява в хладилник 1 нощ. Останалият крем също.

Преди сервиране тортата се изважда от формата. Сметаната се прибавя към шоколадовия крем и с нея намазва тортата от всички страни. Гарнира се с шоколадови пръчици, шоколадови бонбони или каквото още ви дойде на ум.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадова бишкотена торта с кафе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама