Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шарена лесна торта с готови рула

Шарена лесна торта с готови рула

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2-3 шоколадови рула (използвам “7 days” - ванилия, шоколад, ягода или различни видове, като бройката зависи от съда, в който ще правим тортата)
1 кофичка заквасена сметана - 400 гр.
1 коф. течен шоколад Финети - 200гр.
1 пак. желатин
1 опаковка обикновени бисквити (количеството може да е различно според вида на бисквитите или формата на съда, в който ще ги нареждаме - около 300 гр.)
1 каф.чашка конфитюр по избор (ягода, малина, горски плодове или др.)
50 гр.ядки (орехи/лешници)
1 опаковка готов крем за бисквитена торта (разбира се, може да си направите домашен крем "Ванилия ")
1 л.прясно мляко за крема и още 1 каф.чашка за потапяне на бисквитите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шарена лесна торта с готови рула

На дъното на кръгла купа поставяте обикновено кухненско фолио, за да обърнете тортата по-лесно. Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на купата, плътно едно до друго. Разбивате сметаната с течния шоколад с помощта на миксер. Разтваряте желатина, като внимавате да не заври (на водна баня или в микровълнова). Добавяте го към сместа със сметаната и шоколада, като бъркате непрекъснато.

Пригответе крема за бисквитената торта според указанията на опаковката Изсипете сметановата смес в купата и отгоре загладете добре. Изсипете конфитюра и отново загладете повърхността. Бисквитите потопете в малко прясно мляко, подсладено по ваш вкус и ги наредете върху сладкото. Върху тях изсипете белия крем, като поръсите върху него ядките. Те разбира се, са по желание и може да ги заместите с още конфитюр, пресен плод и т.н.

За да има по-голяма стабилност тортата, добавете за финал още един пласт бисквити, като не забравяте да ги накиснете в млякото. Оставете тортата в хладилника поне за 5-6 часа, а ако имате възможност най-добре я сервирайте на другия ден. Обърнете я върху поднос, като ако сте сложили фолио, самото обръщане става много лесно.

Гарнирате по желание. Аз лично експериментирах с кремовете, добавките, вида на рулата и всеки път се получава интересна комбинация. Приготвям и вариант, в който подреждам рулата не в купа, а във форма за торта с подвижен ринг и отгоре я заливам с глазура (отново по избор, може и готова). Опитайте!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Супер е
Аватар16 Май 2013
cvetelina ivanova
Харесва ми рецептата
Вкусна ще е тази тортичка...
Готино...



Ако желаете, може да сложите линк към Шарена лесна торта с готови рула


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама