Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Сарми от лапад със сос

Сарми от лапад със сос

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за сармите:
500-600 гр.листа лапад
2 чаени чаши ориз
4-5 чаени чаши зеленчуков бульон
1 нарязана на дребно замразена чушка
3-4 стръка ситно нарязан пресен лук
3-4 настъргани моркова
200-300 мл доматен сок
сол
черен пипер
чубрица на вкус
олио за задушаване и наръсване
сокът на един лимон

за соса:
5-6 супени лъжици майонеза
5-6 супени лъжици кисело мляко
смлени зърна копър
чубрица
черен пипер
сол на вкус
чесън на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сарми от лапад със сос

Оризът се задушава и към него се прибавят зеленчуците, също да се задушат до омекване. Добавят се доматеният сок и подправките и след това се добавя бульон. Вари се до готовност и се оставя да се охлади.

Листата лапад се почистват от дръжките и се бланшират, отцеждат се и от тях се завиват сарми с големината на една хапка. Готовите сарми се нареждат в намазана с олио тава и когато се подредят се наръсват с олио и лимонов сок. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути. При сервирането се поливат със сос от изброените продукти.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар29 Май 2012
Nikolai Lukov
Чудесно по време на пости, а и просто така



Ако желаете, може да сложите линк към Сарми от лапад със сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди