Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Сарми от лапад със сос

Сарми от лапад със сос

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за сармите:
500-600 гр.листа лапад
2 чаени чаши ориз
4-5 чаени чаши зеленчуков бульон
1 нарязана на дребно замразена чушка
3-4 стръка ситно нарязан пресен лук
3-4 настъргани моркова
200-300 мл доматен сок
сол
черен пипер
чубрица на вкус
олио за задушаване и наръсване
сокът на един лимон

за соса:
5-6 супени лъжици майонеза
5-6 супени лъжици кисело мляко
смлени зърна копър
чубрица
черен пипер
сол на вкус
чесън на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сарми от лапад със сос

Оризът се задушава и към него се прибавят зеленчуците, също да се задушат до омекване. Добавят се доматеният сок и подправките и след това се добавя бульон. Вари се до готовност и се оставя да се охлади.

Листата лапад се почистват от дръжките и се бланшират, отцеждат се и от тях се завиват сарми с големината на една хапка. Готовите сарми се нареждат в намазана с олио тава и когато се подредят се наръсват с олио и лимонов сок. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути. При сервирането се поливат със сос от изброените продукти.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар29 Май 2012
Nikolai Lukov
Чудесно по време на пости, а и просто така



Ако желаете, може да сложите линк към Сарми от лапад със сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама