Начало » Зимнина » Рецепти за Други » рецепта Русенско варено

Русенско варено

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг. свинско месо
1 кг. телешко месо
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Русенско варено

Месото се смила с месомелачка, посолява се, поръсва се със смлян черен пипер и се разбърква добре. Овкусената кайма се пълни плътно в буркани. Стерилизират се в продължение на 1 час.


Продукти: свинско месо, телешко месо, сол, черен пипер

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Колкото по-дълго се стерилизират, толкова по-добре, защото месото е сурово, но и варени един час се запазват. Понеже нямаме мазе, в което да се поддържа ниска температура в топлите дни, когато дойде месец май, ако все още е останало някое бурканче го прибираме в хладилник за по-сигурно.
Аватар06 Юни 2012
Radka Petrova
Правихме го това русенско варено зимата, но го стерилизирахме 2 часа - по стара рецепта, не знам защо. Ако стерилизирани 1 час издържат по-дълго време, то пишете в коментар.
Аватар15 Май 2012
Шери Курт
Обожавам русенско варено!



Ако желаете, може да сложите линк към Русенско варено


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама