Начало » Зимнина » Рецепти за Други » рецепта Русенско варено

Русенско варено

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг. свинско месо
1 кг. телешко месо
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Русенско варено

Месото се смила с месомелачка, посолява се, поръсва се със смлян черен пипер и се разбърква добре. Овкусената кайма се пълни плътно в буркани. Стерилизират се в продължение на 1 час.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Колкото по-дълго се стерилизират, толкова по-добре, защото месото е сурово, но и варени един час се запазват. Понеже нямаме мазе, в което да се поддържа ниска температура в топлите дни, когато дойде месец май, ако все още е останало някое бурканче го прибираме в хладилник за по-сигурно.
Аватар06 Юни 2012
Radka Petrova
Правихме го това русенско варено зимата, но го стерилизирахме 2 часа - по стара рецепта, не знам защо. Ако стерилизирани 1 час издържат по-дълго време, то пишете в коментар.
Аватар15 Май 2012
Шери Курт
Обожавам русенско варено!



Ако желаете, може да сложите линк към Русенско варено


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама