Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Родопски тайни - пататник
Родопски тайни - пататник

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 500 гр картофи
5 с.л. олио
1 к.ч. прясно мляко
2 яйца
200 гр. сирене
1 глава лук
5 бр. кори за баница
сол
150 гр.настърган кашкавал
Обелете картофите и лука и ги настържете. Към тях прибавете яйцата, натрошеното сирене, прясното мляко, олиото, сол на вкус.
Намажете тавата за печене обилно с мазнина. Сложете трите кори за баница. Разстелете равномерно плънката и отгоре сложете другите 2 кори. Изпечете пататника в умерена фурна. Преди да извадите готовия пататник, поръсете с настърган кашкавал. Изпечете до златисто.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Родопски тайни - пататник
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева