www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 02 Септември 2015

Родопски тайни - пататник

Необходими продукти
1 500 гр картофи
5 с.л. олио
1 к.ч. прясно мляко
2 яйца
200 гр. сирене
1 глава лук
5 бр. кори за баница
сол
150 гр.настърган кашкавал

Обелете картофите и лука и ги настържете. Към тях прибавете яйцата, натрошеното сирене, прясното мляко, олиото, сол на вкус.

Намажете тавата за печене обилно с мазнина. Сложете трите кори за баница. Разстелете равномерно плънката и отгоре сложете другите 2 кори. Изпечете пататника в умерена фурна. Преди да извадите готовия пататник, поръсете с настърган кашкавал. Изпечете до златисто.