Публикувана от Добринка Петкова на 25 Септември 2013
![]() | Необходими продукти 500 г телешко месо 3-4 глави лук 4-5 чушки 1 морков 200 г гъби 1-2 домата от консерва 4 яйца 200 г кашкавал сол черен и червен пипер чубрица |
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него последователно добавете нарязаният на полумесеци лук, чушки, морковът, нарязан на дребно, гъбите и накрая доматите, подправките и малко вода. Разбъркайте добре и разпределете кавърмата в гювечета. Сложете ги в студена фурна, включете на 200 градуса и след като се загрее намалете на 180 градуса. Гответе до готовност продуктите. Малко преди да са готови ги извадете, във всяко настържете кашкавал и чукнете по едно яйце. Захлупете и върнете обратно гювечета във фурната за още 10-15 минути. Преди поднасяне поръсете с магданоз. |