Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Ризото със зеленчуци
Ризото със зеленчуци

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 ч.ч. замразен грах
2 моркова
1/3 пакет замразени броколи
1/2 ч.ч. бяло вино
около 500 мл пилешки бульон
сол
черен пипер
150 - 200 г настърган кашкавал
3-4 с.л. олио
Лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават в олио и малко вода. Като омекнат се добавя предварително измитият ориз, замразения грах и броколите. Овкусява се със сол и пипер и се налива виното. Като поизври започва добавянето и на бульона, като това става постепенно и при постоянно бъркане. Когато оризът вече е сварен в ястието се изсипва и настърганият на ситно ренде кашкавал и се разбърква докато се стопи. Ястието се поднася веднага.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Ризото със зеленчуци
От форум:
От друг сайт:
Миглена Маринова