Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Ризото със зеленчуци
Ризото със зеленчуци

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 ч.ч. замразен грах
2 моркова
1/3 пакет замразени броколи
1/2 ч.ч. бяло вино
около 500 мл пилешки бульон
сол
черен пипер
150 - 200 г настърган кашкавал
3-4 с.л. олио
Лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават в олио и малко вода. Като омекнат се добавя предварително измитият ориз, замразения грах и броколите. Овкусява се със сол и пипер и се налива виното. Като поизври започва добавянето и на бульона, като това става постепенно и при постоянно бъркане. Когато оризът вече е сварен в ястието се изсипва и настърганият на ситно ренде кашкавал и се разбърква докато се стопи. Ястието се поднася веднага.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Ризото със зеленчуци
От форум:
От друг сайт:
Миглена Маринова