www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 29 Март 2012

Ризото със зеленчуци

Необходими продукти
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 ч.ч. замразен грах
2 моркова
1/3 пакет замразени броколи
1/2 ч.ч. бяло вино
около 500 мл пилешки бульон
сол
черен пипер
150 - 200 г настърган кашкавал
3-4 с.л. олио

Лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават в олио и малко вода. Като омекнат се добавя предварително измитият ориз, замразения грах и броколите. Овкусява се със сол и пипер и се налива виното. Като поизври започва добавянето и на бульона, като това става постепенно и при постоянно бъркане. Когато оризът вече е сварен в ястието се изсипва и настърганият на ситно ренде кашкавал и се разбърква докато се стопи. Ястието се поднася веднага.