Публикувана от Нина Райчева на 29 Март 2012
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. ориз 1 глава лук 1 ч.ч. замразен грах 2 моркова 1/3 пакет замразени броколи 1/2 ч.ч. бяло вино около 500 мл пилешки бульон сол черен пипер 150 - 200 г настърган кашкавал 3-4 с.л. олио |
Лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават в олио и малко вода. Като омекнат се добавя предварително измитият ориз, замразения грах и броколите. Овкусява се със сол и пипер и се налива виното. Като поизври започва добавянето и на бульона, като това става постепенно и при постоянно бъркане. Когато оризът вече е сварен в ястието се изсипва и настърганият на ситно ренде кашкавал и се разбърква докато се стопи. Ястието се поднася веднага. |