Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Ризото от праз лук, маслини и гъби
Ризото от праз лук, маслини и гъби

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 чаени чаши ориз
около 20-30 мл. олио
4-5 чаши зеленчуков бульон
1-2 стръка праз лук
5-6 гъби
100 гр. маслини
сол на вкус
черен пипер
чубрица
риган
Празът, гъбите и маслините се задушават, към тях се добавя и ориза. След като всичко се е задушило се добавя бульона. Като пооври малко сместа се добавят и подправките. Ястието е подходящо за обяд, вечеря или за гарнитура към месо или риба.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Ризото от праз лук, маслини и гъби
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov