Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пържени тиквички и дробчета с доматен сос

Пържени тиквички и дробчета с доматен сос

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 тиквички
700 г пилешки дробчета
брашно за паниране
олио за пържене

Доматената смес:
400 гр консерва или пресни домати
2 едри глави кормид лук
3 бр зелени пиперки
1 к л захар
сол на вкус
магданоз
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пържени тиквички и дробчета с доматен сос

Пилешките дробчета се почистват и бланшират за 2 мин. във вряща подсолена вода. Изваждат се с решетъчна лъжица и се подсушават. Тиквичките се нарязват на колелца. Първо дробчетата се овалват в брашното, излишното се изтупва и пържим в сгорещена мазнина, изваждаме върху кухненска хартия. Овалваме тиквичките в брашно, пържим и тях до златисто.

Приготвяме доматения сос. В съд с загрято олио задушаваме нарязания лук на полумесеци, добавят се и нарязаните чушки, почистени от семената. Задушаваме и тях като сипваме малко водичка. Прибавяме нарязаните домати, захар да убие киселия вкус, сол и черен пипер. Ври на умерен огън докато зеленчуците омекнат и течността се изпари. Поднасяме в чиния в средата наредени дробчета, заобиколени със зеленчуковата смес. В друга чиния поднасяме пържените тиквички, полети с доматената смес и поръсени с нарязан пресен магданоз. Много вкусно и лятно !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар23 Септември 2015
Марияна Желева
Супер вкусно. Много добре изглажда.



Ако желаете, може да сложите линк към Пържени тиквички и дробчета с доматен сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама