Публикувана от Виолета Матева на 13 Юли 2015
![]() | Необходими продукти 2 тиквички 700 г пилешки дробчета брашно за паниране олио за пържене Доматената смес: 400 гр консерва или пресни домати 2 едри глави кормид лук 3 бр зелени пиперки 1 к л захар сол на вкус магданоз черен пипер |
Пилешките дробчета се почистват и бланшират за 2 мин. във вряща подсолена вода. Изваждат се с решетъчна лъжица и се подсушават. Тиквичките се нарязват на колелца. Първо дробчетата се овалват в брашното, излишното се изтупва и пържим в сгорещена мазнина, изваждаме върху кухненска хартия. Овалваме тиквичките в брашно, пържим и тях до златисто. Приготвяме доматения сос. В съд с загрято олио задушаваме нарязания лук на полумесеци, добавят се и нарязаните чушки, почистени от семената. Задушаваме и тях като сипваме малко водичка. Прибавяме нарязаните домати, захар да убие киселия вкус, сол и черен пипер. Ври на умерен огън докато зеленчуците омекнат и течността се изпари. Поднасяме в чиния в средата наредени дробчета, заобиколени със зеленчуковата смес. В друга чиния поднасяме пържените тиквички, полети с доматената смес и поръсени с нарязан пресен магданоз. Много вкусно и лятно ! |