Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Пъпешова торта

Пъпешова торта

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 готови блата (понеже бяха квадратни с чиния изрязах да станат кръгли. Ако ви се пече блат в тази жега направете пандишпанов блат и разрежете на две-три части.)

за крема:
половин пъпеш Медена роса
1 п желатин
2 с л заквасена сметана
100 мл сладкарска сметана, разбита с 1 с л пудра захар
300 мл студено прясно мляко
1 крем ванилия Оле без варене

за сиропиране:
1/2 к ч конфитиюр череши, разреден с 5-6 с л вода
шепа запечени и счукани бадеми, смесени с 10 г кокос за стените на тортата

листа прясна мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пъпешова торта

Изрязваме блатовете и оставяме настрани, приготвя се крема. В купа с миксер се разбива 300 мл прясно мляко с крем ванилия на д-р Йоткер готов за 3 мин. Прибавя се заквасената сметана, разбърква се. Разбиваме сладката сметана с пудрата и разбъркваме всичко в купата.

Пъпешът се обелва и нарязва на малки парчета. 300 гр от него се пюрира и разбъркваме с крема, накрая се прибавя и 1/3 от плода. Приготвя се желатина и щом се охлади смесваме с крема. В чиния поставяме 1 блат, намазва се с разредения конфитюр, сипваме от крема с парченцата плод. Така се процедира и при трите блата. Отгоре и от страни се измазва само с крема. Оставя се в хладилник да стегне.

През това време се запичат бадемите в сух тиган, после се начукват и смесваме с кокос. Облепваме отстрани тортата. Отгоре се разпределят останалите парченца пъпеш, тук там малинки и листа прясна мента. Оставяме за 3-4 часа да се охлади и сервираме. ЛЯТНО И СВЕЖО - БОН АПЕТИ ! ОТ ИЗРЕЗКИТЕ И ОСТАНАЛИЯ КРЕМ ПРИГОТВИХ ДЕСЕРТ В КУПИЧКИ - СТАНА КАТО ТИРАМИСУ !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пъпешова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама