Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Пъпешова торта

Пъпешова торта

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 готови блата (понеже бяха квадратни с чиния изрязах да станат кръгли. Ако ви се пече блат в тази жега направете пандишпанов блат и разрежете на две-три части.)

за крема:
половин пъпеш Медена роса
1 п желатин
2 с л заквасена сметана
100 мл сладкарска сметана, разбита с 1 с л пудра захар
300 мл студено прясно мляко
1 крем ванилия Оле без варене

за сиропиране:
1/2 к ч конфитиюр череши, разреден с 5-6 с л вода
шепа запечени и счукани бадеми, смесени с 10 г кокос за стените на тортата

листа прясна мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пъпешова торта

Изрязваме блатовете и оставяме настрани, приготвя се крема. В купа с миксер се разбива 300 мл прясно мляко с крем ванилия на д-р Йоткер готов за 3 мин. Прибавя се заквасената сметана, разбърква се. Разбиваме сладката сметана с пудрата и разбъркваме всичко в купата.

Пъпешът се обелва и нарязва на малки парчета. 300 гр от него се пюрира и разбъркваме с крема, накрая се прибавя и 1/3 от плода. Приготвя се желатина и щом се охлади смесваме с крема. В чиния поставяме 1 блат, намазва се с разредения конфитюр, сипваме от крема с парченцата плод. Така се процедира и при трите блата. Отгоре и от страни се измазва само с крема. Оставя се в хладилник да стегне.

През това време се запичат бадемите в сух тиган, после се начукват и смесваме с кокос. Облепваме отстрани тортата. Отгоре се разпределят останалите парченца пъпеш, тук там малинки и листа прясна мента. Оставяме за 3-4 часа да се охлади и сервираме. ЛЯТНО И СВЕЖО - БОН АПЕТИ ! ОТ ИЗРЕЗКИТЕ И ОСТАНАЛИЯ КРЕМ ПРИГОТВИХ ДЕСЕРТ В КУПИЧКИ - СТАНА КАТО ТИРАМИСУ !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пъпешова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди