Публикувана от Виолета Матева на 09 Юли 2015
![]() | Необходими продукти 3 готови блата (понеже бяха квадратни с чиния изрязах да станат кръгли. Ако ви се пече блат в тази жега направете пандишпанов блат и разрежете на две-три части.) за крема: половин пъпеш Медена роса 1 п желатин 2 с л заквасена сметана 100 мл сладкарска сметана, разбита с 1 с л пудра захар 300 мл студено прясно мляко 1 крем ванилия Оле без варене за сиропиране: 1/2 к ч конфитиюр череши, разреден с 5-6 с л вода шепа запечени и счукани бадеми, смесени с 10 г кокос за стените на тортата листа прясна мента |
Изрязваме блатовете и оставяме настрани, приготвя се крема. В купа с миксер се разбива 300 мл прясно мляко с крем ванилия на д-р Йоткер готов за 3 мин. Прибавя се заквасената сметана, разбърква се. Разбиваме сладката сметана с пудрата и разбъркваме всичко в купата. Пъпешът се обелва и нарязва на малки парчета. 300 гр от него се пюрира и разбъркваме с крема, накрая се прибавя и 1/3 от плода. Приготвя се желатина и щом се охлади смесваме с крема. В чиния поставяме 1 блат, намазва се с разредения конфитюр, сипваме от крема с парченцата плод. Така се процедира и при трите блата. Отгоре и от страни се измазва само с крема. Оставя се в хладилник да стегне. През това време се запичат бадемите в сух тиган, после се начукват и смесваме с кокос. Облепваме отстрани тортата. Отгоре се разпределят останалите парченца пъпеш, тук там малинки и листа прясна мента. Оставяме за 3-4 часа да се охлади и сервираме. ЛЯТНО И СВЕЖО - БОН АПЕТИ ! ОТ ИЗРЕЗКИТЕ И ОСТАНАЛИЯ КРЕМ ПРИГОТВИХ ДЕСЕРТ В КУПИЧКИ - СТАНА КАТО ТИРАМИСУ ! |