Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пълнени питки със салам, кашкавал и лютеница

Пълнени питки със салам, кашкавал и лютеница

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг. брашно
30 г. мая
300 мл. прясно мляко
100 мл. вода
1 с.л сол
1 с.л захар
4 с.л олио
сусам за поръсване
1 яйце за мазане
1/2 бурканче лютеница
200 г. салам
200 г. кашкавал
олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнени питки със салам, кашкавал и лютеница

Пресяваме брашното и правим кладенче в него. Отива около 1 кг. общо вкл. и за доомесването и точенето. Вътре слагаме солта, захарта, олиото, прясното мляко. Маята я размиваме в топла вода. След като шупне я слагаме. Към нея можем да прибавим и 1 с.л брашно. Замесваме тестото. Набрашняваме си масата. Разделяме тестото на малки топки около 21-24 бр. Завиваме ги с кърпа да втасат на топло за около 40 мин.

В отделна купичка разбиваме с вилица 1 яйце. С него ще намажем питките преди печенето. Нарязваме салама и кашкавала на дребно. След като втасат и удвоят обема си, почваме да ги разточваме на кръгове. Набрашняваме си леко масата. Първата топка я разточваме на кръг. Мажем с лютеница и поръсваме с кашкавал и салам. Оформяме ги на топки. Режем две, три резки отгоре. Мажем с яйце с четка и поръсваме със сусам. Правим същото и с другите топки. Подреждаме ги в тава, намазана с олио и посипана с брашно. Печем на 180 градуса в загрята фурна около 40 мин.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени питки със салам, кашкавал и лютеница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама