Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пълнени питки
Пълнени питки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
25 г мая
1 яйце
200 мл прясно мляко
100 хладка вода
3 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
600 г брашно София мел
плънка:
200 г натрошено сирене, разбъркано с 1 белтък
4-5 стръка пресен магданоз
1 белтък за намазване
сусам за поръсване
Активира се маята като се разбърква в хладката вода със захарта и 2 с. л. брашно и след 10 минути е готова. Замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 40 минути. Разделя се втасалото тесто на две. От първата част се разточва голяма кора и се изрязват кръгчета с чашка или ринг. В половината от кръгчетата се прави в средата и по малък отвор. Нарежда се в намазана с олио тава една цяла питка, намазва се с олио и отгоре една с дупка като леко се притиска. Средата се запълва с 1 ч л плънка от натрошено сирене, белтък и нарязан магданоз. Втасва още 15 мин., намазва се с белтък и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса 25 мин. Втората част се накъсва на малки топчета в средата с малко плънка и се нарежда във форма за кекс. След печене се намазва с масло. Поднасяме с шарена сол и пресни зеленчуци !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени питки
От форум:
От друг сайт: