Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пълнена пуйка

Пълнена пуйка

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4.500 кг пуйка
500 г свинско месо
дреболиите на пуйката
2 стръка праз
1 глава лук
250 г гъби
100 г стафиди
100 г маслини
1 филия сух хляб
2-3 яйца
черен пипер
1-2 ч.л. червен пипер
1-2 с.л. универсална подправка
150 мл бяло вино
сол на вкус
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнена пуйка

Сварете свинското месо в подсолена вода. Нарежете лука и праза на дребно и ги запържете в малко олио. Прибавете нарязаните гъби и дреболии. Подправете със сол и пипер. Нарежете свареното месо на ситно или го накълцайте в блендер. Изсипете го в купа и добавете яйцата, отцеденият хляб, нарязаните маслини, отцедените стафиди и сместа от тигана. Разбъркайте добре.

Сложете пуйката в съда, в който ще печете, поръсете я хубаво с универсалната подправка и малко червен пипер, полейте с олио и я намажете добре отвън и отвътре. Напълнете я хубаво, като слагате плънка и под кожата на пуйката. Зашийте, за да не изтече плънката при печене. Налейте 150 мл бяло вино и толкова вода. Завийте с фолио и печете на 200 градуса около 2 часа и 30 минути (може и повече), първо от едната страна, после от другата, като я поливате от време на време със соса. Накрая, преди да извадите от фурната, махнете фолиото, да се запече. Сервирайте с резени лимон.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар05 Януари 2014
Даниела Иванова
Вкусотийка..........
Аватар31 Декември 2013
Нина Райчева
Много апетитно!



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнена пуйка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама