Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пълнена патица в плик

Пълнена патица в плик

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 средно голяма патица
1 шепа ситно нарязани сърце, дробче и воденичка (от патицата)
3-4 средно големи гъби
2-3 големи моркова
1/2 ч.ч.ориз
бялата част на 1 стрък праз
1 водна чаша бира
1 водна чаша вода
50-60 гр.масло
млян черен пипер
чубрица
сол на вкус
плик за печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнена патица в плик

Патицата се почиства и измива и се оставя да се отцеди. През това време се приготвя плънката. Дробчетата се задушават за няколко минути, добавят се оризът, нарязаните моркови, гъби и праз, посолява се, добавя се и се оставя всичко да се задуши. Вече подсушената патица се намазва хубаво отвътре със сол и масло. Готовата плънка се напълва в патицата, след което тя се зашива. Натрива се хубаво със сол и се намазва с масло и отвън, слага се в плика за печене и след това в тавичка. Изсипваме бирата и водата в тавичката и слагаме във фурната на 170-200 градуса. Когато се зачерви от едната страна се обръща да се зачерви и другата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнена патица в плик


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама