Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пълнена патица в плик
Пълнена патица в плик

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 средно голяма патица
1 шепа ситно нарязани сърце, дробче и воденичка (от патицата)
3-4 средно големи гъби
2-3 големи моркова
1/2 ч.ч.ориз
бялата част на 1 стрък праз
1 водна чаша бира
1 водна чаша вода
50-60 гр.масло
млян черен пипер
чубрица
сол на вкус
плик за печене
Патицата се почиства и измива и се оставя да се отцеди. През това време се приготвя плънката. Дробчетата се задушават за няколко минути, добавят се оризът, нарязаните моркови, гъби и праз, посолява се, добавя се и се оставя всичко да се задуши. Вече подсушената патица се намазва хубаво отвътре със сол и масло. Готовата плънка се напълва в патицата, след което тя се зашива. Натрива се хубаво със сол и се намазва с масло и отвън, слага се в плика за печене и след това в тавичка. Изсипваме бирата и водата в тавичката и слагаме във фурната на 170-200 градуса. Когато се зачерви от едната страна се обръща да се зачерви и другата.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнена патица в плик
От форум:
От друг сайт: