Публикувана от Nikolai Lukov на 05 Януари 2013
![]() | Необходими продукти 1 средно голяма патица 1 шепа ситно нарязани сърце, дробче и воденичка (от патицата) 3-4 средно големи гъби 2-3 големи моркова 1/2 ч.ч.ориз бялата част на 1 стрък праз 1 водна чаша бира 1 водна чаша вода 50-60 гр.масло млян черен пипер чубрица сол на вкус плик за печене |
Патицата се почиства и измива и се оставя да се отцеди. През това време се приготвя плънката. Дробчетата се задушават за няколко минути, добавят се оризът, нарязаните моркови, гъби и праз, посолява се, добавя се и се оставя всичко да се задуши. Вече подсушената патица се намазва хубаво отвътре със сол и масло. Готовата плънка се напълва в патицата, след което тя се зашива. Натрива се хубаво със сол и се намазва с масло и отвън, слага се в плика за печене и след това в тавичка. Изсипваме бирата и водата в тавичката и слагаме във фурната на 170-200 градуса. Когато се зачерви от едната страна се обръща да се зачерви и другата. |