Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пълнена фокача с патладжан и козе сирене
Пълнена фокача с патладжан и козе сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
450-500 г брашно
250 мл мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
50 мл зехтин
20 г мая
за плънка:
1 патладжан
300 г козе сирене
за поръсване:
1-2 домата
150 г кашкавал
босилек
Първо пригответе плънката, като нарежете патладжана на кръгчета и го накиснете за 20-30 минути в подсолена вода. Извадете го, измийте и подсушете. Запържете го за няколко минути. Оставете го да се отцеди от излишната мазнина.
Нарежете сиренето на средно дебели парчета. Замесете тесто от изброените продукти и го разделете на две. Оставете за 10 минути да почине. Разточете едната част, колкото е размера на тавата (24-26см) и я разстелете в нея. Отгоре наредете патладжана, като открая да остане 1 см празно. Наредете и парчетата сирене. Захлупете с другата разточена кора и притиснете хубаво да се запечата. Направете с пръсти вдлъбнатини отгоре и поръсете със зехтин. Оставете да втаса за 1 ч и 30 м. Когато е готова, наредете резени домати, може пак да натиснете с пръсти в тестото и поръсете с малко зехтин, босилек и една част от кашкавала. Печете на 180 градуса около 35 минути или до готовност. Извадете и поръсете с останалият кашкавал.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнена фокача с патладжан и козе сирене
От форум:
От друг сайт: