Публикувана от Добринка Петкова на 13 Септември 2013
![]() | Необходими продукти за тестото: 450-500 г брашно 250 мл мляко 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 50 мл зехтин 20 г мая за плънка: 1 патладжан 300 г козе сирене за поръсване: 1-2 домата 150 г кашкавал босилек |
Първо пригответе плънката, като нарежете патладжана на кръгчета и го накиснете за 20-30 минути в подсолена вода. Извадете го, измийте и подсушете. Запържете го за няколко минути. Оставете го да се отцеди от излишната мазнина. Нарежете сиренето на средно дебели парчета. Замесете тесто от изброените продукти и го разделете на две. Оставете за 10 минути да почине. Разточете едната част, колкото е размера на тавата (24-26см) и я разстелете в нея. Отгоре наредете патладжана, като открая да остане 1 см празно. Наредете и парчетата сирене. Захлупете с другата разточена кора и притиснете хубаво да се запечата. Направете с пръсти вдлъбнатини отгоре и поръсете със зехтин. Оставете да втаса за 1 ч и 30 м. Когато е готова, наредете резени домати, може пак да натиснете с пръсти в тестото и поръсете с малко зехтин, босилек и една част от кашкавала. Печете на 180 градуса около 35 минути или до готовност. Извадете и поръсете с останалият кашкавал. |