Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пълна кашкавалена пита

Пълна кашкавалена пита

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 п суха мая
100 мл топла вода
300 мл айран
1 ч л сол
1 ч л захар
2 с л зехтин
50 г разтопено масло
1 с л сусам
150 г кашкавал

плънка:
5-6 с л доматена смес, моята е от лятна манджа
2 сварени големи картофа
сол
чубрица
розмарин
копър
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълна кашкавалена пита

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с л брашно и оставяме да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти, оставя се да втаса 40 минути.

Кашкавалът се настъргва на ренде. Отделя се 1/3 от тестото за основа и разточваме на кръгла кора с диаметър на тавата 28 см. Поставя се на дъното на намаслената тава. Останалото тесто разточваме на правоъгълник, намазва се с разтопено масло и поръсваме с настърган кашкавал. Завива се на руло, нарязват се парчета, нареждат се върху основата. Отгоре се поръсва сусам. В средата намазваме с доматената смес, слагат се обелени и нарязани картофите, овкусяват се с подправките и парченца масло. Печем в загрята фурна 180 градуса 35 минути. Малко преди края изваждаме питката, поръсваме картофките с настърган кашкавал и връщаме във фурната докато се разтопи. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар07 Ноември 2014
Az-gotvia .bg
Чудесно изглежда, а предполагам, че е и много вкусна !



Ако желаете, може да сложите линк към Пълна кашкавалена пита


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди