Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пълна кашкавалена пита
Пълна кашкавалена пита
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 п суха мая
100 мл топла вода
300 мл айран
1 ч л сол
1 ч л захар
2 с л зехтин
50 г разтопено масло
1 с л сусам
150 г кашкавал
плънка:
5-6 с л доматена смес, моята е от лятна манджа
2 сварени големи картофа
сол
чубрица
розмарин
копър
черен пипер
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с л брашно и оставяме да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти, оставя се да втаса 40 минути.
Кашкавалът се настъргва на ренде. Отделя се 1/3 от тестото за основа и разточваме на кръгла кора с диаметър на тавата 28 см. Поставя се на дъното на намаслената тава. Останалото тесто разточваме на правоъгълник, намазва се с разтопено масло и поръсваме с настърган кашкавал. Завива се на руло, нарязват се парчета, нареждат се върху основата. Отгоре се поръсва сусам. В средата намазваме с доматената смес, слагат се обелени и нарязани картофите, овкусяват се с подправките и парченца масло. Печем в загрята фурна 180 градуса 35 минути. Малко преди края изваждаме питката, поръсваме картофките с настърган кашкавал и връщаме във фурната докато се разтопи. Добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пълна кашкавалена пита
От форум:
От друг сайт:
Az-gotvia .bg