Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пълна кашкавалена пита

Пълна кашкавалена пита

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 п суха мая
100 мл топла вода
300 мл айран
1 ч л сол
1 ч л захар
2 с л зехтин
50 г разтопено масло
1 с л сусам
150 г кашкавал

плънка:
5-6 с л доматена смес, моята е от лятна манджа
2 сварени големи картофа
сол
чубрица
розмарин
копър
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълна кашкавалена пита

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с л брашно и оставяме да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти, оставя се да втаса 40 минути.

Кашкавалът се настъргва на ренде. Отделя се 1/3 от тестото за основа и разточваме на кръгла кора с диаметър на тавата 28 см. Поставя се на дъното на намаслената тава. Останалото тесто разточваме на правоъгълник, намазва се с разтопено масло и поръсваме с настърган кашкавал. Завива се на руло, нарязват се парчета, нареждат се върху основата. Отгоре се поръсва сусам. В средата намазваме с доматената смес, слагат се обелени и нарязани картофите, овкусяват се с подправките и парченца масло. Печем в загрята фурна 180 градуса 35 минути. Малко преди края изваждаме питката, поръсваме картофките с настърган кашкавал и връщаме във фурната докато се разтопи. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар07 Ноември 2014
Az-gotvia .bg
Чудесно изглежда, а предполагам, че е и много вкусна !



Ако желаете, може да сложите линк към Пълна кашкавалена пита


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама