Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пъдпъдъци в патладжан

Пъдпъдъци в патладжан

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 малки патладжана
4 пъдпъдъка
3-4 различни по цвят чушки
1 морков
домат
1 гл. лук
3-4 ск. чесън
50 г. бекон или пуш. бут
магданоз

за марината:

дафинов лист
черен пипер на зърна
2 с.л балсамов оцет
2 ч.ч. вода
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пъдпъдъци в патладжан

Измитите и почистени пъдпъдъци ги накиснете в марината за 30 минути. След това ги сварете в нея за 10 минути. Извадете, подсушете и ги запържете в малко зехтин или олио.

Патладжаните срежете на две, издълбайте сърцевината и ги накиснете в подсолена вода, за 20-30 минути. Извадете и ги подсушете. Наредете ги в тава (аз я покрих с хартия за печене).

Задушете лука и чесъна. Добавете вътрешността на патладжана, чушките и морковите и накрая доматите. Гответе до омекване на зеленчуците. Посолете, поръсете с малко черен и червен пипер.

Сипете от зел. смес в патладжаните. Сложете по един пъдпъдък във всеки и разпределете останалата зеленчукова смес върху тях. Отгоре сложете парчета бекон и поръсете със зехтин. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса, около час и половина. Махнете фолиото и допечете за още 25-30 минути. Поръсете с магданоз.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пъдпъдъци в патладжан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди