www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 13 Септември 2013

Пъдпъдъци в патладжан

Необходими продукти
2 малки патладжана
4 пъдпъдъка
3-4 различни по цвят чушки
1 морков
домат
1 гл. лук
3-4 ск. чесън
50 г. бекон или пуш. бут
магданоз

за марината:

дафинов лист
черен пипер на зърна
2 с.л балсамов оцет
2 ч.ч. вода
сол

Измитите и почистени пъдпъдъци ги накиснете в марината за 30 минути. След това ги сварете в нея за 10 минути. Извадете, подсушете и ги запържете в малко зехтин или олио.

Патладжаните срежете на две, издълбайте сърцевината и ги накиснете в подсолена вода, за 20-30 минути. Извадете и ги подсушете. Наредете ги в тава (аз я покрих с хартия за печене).

Задушете лука и чесъна. Добавете вътрешността на патладжана, чушките и морковите и накрая доматите. Гответе до омекване на зеленчуците. Посолете, поръсете с малко черен и червен пипер.

Сипете от зел. смес в патладжаните. Сложете по един пъдпъдък във всеки и разпределете останалата зеленчукова смес върху тях. Отгоре сложете парчета бекон и поръсете със зехтин. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса, около час и половина. Махнете фолиото и допечете за още 25-30 минути. Поръсете с магданоз.