Публикувана от Добринка Петкова на 13 Септември 2013
![]() | Необходими продукти 2 малки патладжана 4 пъдпъдъка 3-4 различни по цвят чушки 1 морков домат 1 гл. лук 3-4 ск. чесън 50 г. бекон или пуш. бут магданоз за марината: дафинов лист черен пипер на зърна 2 с.л балсамов оцет 2 ч.ч. вода сол |
Измитите и почистени пъдпъдъци ги накиснете в марината за 30 минути. След това ги сварете в нея за 10 минути. Извадете, подсушете и ги запържете в малко зехтин или олио. Патладжаните срежете на две, издълбайте сърцевината и ги накиснете в подсолена вода, за 20-30 минути. Извадете и ги подсушете. Наредете ги в тава (аз я покрих с хартия за печене). Задушете лука и чесъна. Добавете вътрешността на патладжана, чушките и морковите и накрая доматите. Гответе до омекване на зеленчуците. Посолете, поръсете с малко черен и червен пипер. Сипете от зел. смес в патладжаните. Сложете по един пъдпъдък във всеки и разпределете останалата зеленчукова смес върху тях. Отгоре сложете парчета бекон и поръсете със зехтин. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса, около час и половина. Махнете фолиото и допечете за още 25-30 минути. Поръсете с магданоз. |