Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пъдпъдъци по ловджийски

Пъдпъдъци по ловджийски

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 пъдпъдъка
3 глави лук
3 скилидки чесън
3-4 чушки
2 моркова
300 г гъби
3-4 с.л доматено пюре
1 шепа чери доматчета
10-15 маслини
300-400 гр пушен свински бут
сол
черен пипер
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пъдпъдъци по ловджийски

Сварете пъдпъдъци в подсолена вода за 8-10 минути. Задушете в малко зехтин 2 гъби (нарязани) и около 50 г от пушеното месо. Поръсете със сол и пипер и напълнете пъдпъдъците (по1-2 ч.л). Обвийте ги с предварително нарязани ленти от пуш.бут. Оставете ги настрана.

Нарежете лука на полумесеци и го запържете. Към него добавете нарязаните на колелца чушки, моркови и накрая гъбите нарязани на едро (по-малките ги оставете цели). Поръсете с черен и червен пипер, сол и изсипете сместа в гювеч или в друг подходящ съд. Отгоре наредете пъдпъдъците, сложете черитата, маслините останалото пушено. Захлупете съда и гответе на бавен огън около 2 часа. Когато мине 1 час добавете доматеното пюре и продължете готвенето. Накрая поръсете с магданоз.

За гарнитура изпекох картофки с чесън, подправки, бира (100 мл) и зехтин.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пъдпъдъци по ловджийски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама