Публикувана от Добринка Петкова на 13 Септември 2013
![]() | Необходими продукти 6 пъдпъдъка 3 глави лук 3 скилидки чесън 3-4 чушки 2 моркова 300 г гъби 3-4 с.л доматено пюре 1 шепа чери доматчета 10-15 маслини 300-400 гр пушен свински бут сол черен пипер магданоз |
Сварете пъдпъдъци в подсолена вода за 8-10 минути. Задушете в малко зехтин 2 гъби (нарязани) и около 50 г от пушеното месо. Поръсете със сол и пипер и напълнете пъдпъдъците (по1-2 ч.л). Обвийте ги с предварително нарязани ленти от пуш.бут. Оставете ги настрана. Нарежете лука на полумесеци и го запържете. Към него добавете нарязаните на колелца чушки, моркови и накрая гъбите нарязани на едро (по-малките ги оставете цели). Поръсете с черен и червен пипер, сол и изсипете сместа в гювеч или в друг подходящ съд. Отгоре наредете пъдпъдъците, сложете черитата, маслините останалото пушено. Захлупете съда и гответе на бавен огън около 2 часа. Когато мине 1 час добавете доматеното пюре и продължете готвенето. Накрая поръсете с магданоз. За гарнитура изпекох картофки с чесън, подправки, бира (100 мл) и зехтин. |