www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 13 Септември 2013

Пъдпъдъци по ловджийски

Необходими продукти
6 пъдпъдъка
3 глави лук
3 скилидки чесън
3-4 чушки
2 моркова
300 г гъби
3-4 с.л доматено пюре
1 шепа чери доматчета
10-15 маслини
300-400 гр пушен свински бут
сол
черен пипер
магданоз

Сварете пъдпъдъци в подсолена вода за 8-10 минути. Задушете в малко зехтин 2 гъби (нарязани) и около 50 г от пушеното месо. Поръсете със сол и пипер и напълнете пъдпъдъците (по1-2 ч.л). Обвийте ги с предварително нарязани ленти от пуш.бут. Оставете ги настрана.

Нарежете лука на полумесеци и го запържете. Към него добавете нарязаните на колелца чушки, моркови и накрая гъбите нарязани на едро (по-малките ги оставете цели). Поръсете с черен и червен пипер, сол и изсипете сместа в гювеч или в друг подходящ съд. Отгоре наредете пъдпъдъците, сложете черитата, маслините останалото пушено. Захлупете съда и гответе на бавен огън около 2 часа. Когато мине 1 час добавете доматеното пюре и продължете готвенето. Накрая поръсете с магданоз.

За гарнитура изпекох картофки с чесън, подправки, бира (100 мл) и зехтин.