Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пълнени гъби
Пълнени гъби

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг гъби печурки (по-едри), 150 гр шунка или бекон, 150 гр кашквал, 50 гр краве масло, сол, зехтин (или олио), черен пипер, пресен копър, джоджен или мащерка (по желание).
Избират се по-едри гъби, около 20 на брой. Измиват се и пънчетата се отстраняват, защото ще се ползват за плънката.
Гъбите се нареждат в тава за печене с качулките надолу и се посоляват. В облата част на гъбата се поставя парченце краве масло. Налива се около 1 ч.ч. вода, след което се запичат в предварително загрята на 200 градуса фурна до полуготовност (около 20 минути).
Пънчетата се нарязват на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета. Когато са полуготови се добавя нарязаната на ситно шунка и подправките. Остранява се от огъня.
Гъбите се изваждат от фурната. Сокът, който се е събрал в тях при печенето се излива. Сместа за пълнежа се разпределя равномерно във всички гъби. Отгоре се слага парченце кашкавал, за запечатване. Ако е необходимо се налива още малко вода в тавата и се пекат се до златисто на кашкавала.
Поднасят се като предястие или мезе.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени гъби
От форум:
От друг сайт: