Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пълнени гъби

Пълнени гъби

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг гъби печурки (по-едри), 150 гр шунка или бекон, 150 гр кашквал, 50 гр краве масло, сол, зехтин (или олио), черен пипер, пресен копър, джоджен или мащерка (по желание).

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнени гъби

Избират се по-едри гъби, около 20 на брой. Измиват се и пънчетата се отстраняват,  защото ще се ползват за плънката.

Гъбите се нареждат в тава за печене с качулките надолу и се посоляват. В облата част на гъбата се поставя парченце краве масло. Налива се около 1 ч.ч. вода, след което се запичат в предварително загрята на 200 градуса фурна до полуготовност (около 20 минути).

Пънчетата се нарязват на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета. Когато са полуготови се добавя нарязаната на ситно шунка и подправките. Остранява се от огъня.

Гъбите се изваждат от фурната. Сокът, който се е събрал в тях при печенето се излива.  Сместа за пълнежа се разпределя равномерно във всички гъби. Отгоре се слага парченце кашкавал, за запечатване. Ако е необходимо се налива още малко вода в тавата и се пекат се до златисто на кашкавала.
Поднасят се като предястие или мезе.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени гъби


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама