Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пролетни кюфтенца от лапад
Пролетни кюфтенца от лапад
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 връзки лапад
1 яйце
1 с л брашно
1 стрък джоджен
1 главичка пресован чесън
1 стрък пресен лук
100 г натрошено сирене
50 г настърган кашкавал
1 щипки сол
брашно за овалване
олио за пържене
Бланшираме почистения лапад за 3 минути във вряща вода, изважда се и отцеждаме, нарязва се на ситно. Добавяме яйцето,1 с. л. брашно, сол на вкус, нарязан ситно лук, пресован чесън, нарязани листа пресен джоджен, натрошено сирене и настърган кашкавал. Оставя се сместа във фризера за 5 мин, изважда се и с мокри ръце се оформят кюфтенца. Всяко се овалва в брашно и пържим в загрято олио до златисто. Поднасяме с млечно чеснов сос. Вкусотия, добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пролетни кюфтенца от лапад
От форум:
От друг сайт: