Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пролетни кюфтенца от лапад
Пролетни кюфтенца от лапад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 връзки лапад
1 яйце
1 с л брашно
1 стрък джоджен
1 главичка пресован чесън
1 стрък пресен лук
100 г натрошено сирене
50 г настърган кашкавал
1 щипки сол
брашно за овалване
олио за пържене
Бланшираме почистения лапад за 3 минути във вряща вода, изважда се и отцеждаме, нарязва се на ситно. Добавяме яйцето,1 с. л. брашно, сол на вкус, нарязан ситно лук, пресован чесън, нарязани листа пресен джоджен, натрошено сирене и настърган кашкавал. Оставя се сместа във фризера за 5 мин, изважда се и с мокри ръце се оформят кюфтенца. Всяко се овалва в брашно и пържим в загрято олио до златисто. Поднасяме с млечно чеснов сос. Вкусотия, добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пролетни кюфтенца от лапад
От форум:
От друг сайт: