Публикувана от Виолета Матева на 07 Май 2014
Необходими продукти 2 връзки лапад 1 яйце 1 с л брашно 1 стрък джоджен 1 главичка пресован чесън 1 стрък пресен лук 100 г натрошено сирене 50 г настърган кашкавал 1 щипки сол брашно за овалване олио за пържене | |
Бланшираме почистения лапад за 3 минути във вряща вода, изважда се и отцеждаме, нарязва се на ситно. Добавяме яйцето,1 с. л. брашно, сол на вкус, нарязан ситно лук, пресован чесън, нарязани листа пресен джоджен, натрошено сирене и настърган кашкавал. Оставя се сместа във фризера за 5 мин, изважда се и с мокри ръце се оформят кюфтенца. Всяко се овалва в брашно и пържим в загрято олио до златисто. Поднасяме с млечно чеснов сос. Вкусотия, добър апетит ! |