www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 07 Май 2014

Пролетни кюфтенца от лапад

Необходими продукти
2 връзки лапад
1 яйце
1 с л брашно
1 стрък джоджен
1 главичка пресован чесън
1 стрък пресен лук
100 г натрошено сирене
50 г настърган кашкавал
1 щипки сол
брашно за овалване
олио за пържене

Бланшираме почистения лапад за 3 минути във вряща вода, изважда се и отцеждаме, нарязва се на ситно. Добавяме яйцето,1 с. л. брашно, сол на вкус, нарязан ситно лук, пресован чесън, нарязани листа пресен джоджен, натрошено сирене и настърган кашкавал. Оставя се сместа във фризера за 5 мин, изважда се и с мокри ръце се оформят кюфтенца. Всяко се овалва в брашно и пържим в загрято олио до златисто. Поднасяме с млечно чеснов сос. Вкусотия, добър апетит !